Népszerű bejegyzések

2011. február 22., kedd

Nulladik nap, meg egy kis bevezető

Mi az ERP rendszer raktárlogisztikai folyamainak fejlesztésében vettünk részt. Végigelemezzük a cég folyamatait, gyomlálgatunk, új módszereket mutatunk, megkeressük azokat a pontokat, ahol fejleszteni kell ahhoz, hogy egyáltalán el lehessen indítani egy modern raktárinformatikai rendszert. Konzultálunk az informatikai és logisztikai stábbal, sokszor mi vagyunk az összekötő kapocs, néha úgy érezzük, a hiányzó láncszem.
Maga a disztribúciós raktári struktúra több szintből és több raktárbázisból álló, országos terítőhálózatot működtető rendszer. Indításkor a disztribúciós lánc egy részében hagyományos raktári rendszerekként, két kiemelt fontosságú pontján viszont vonalkódos bizonylatolású, szigorú tárhely nyomonkövetéses rendszer lesz „pilot” rendszerként elindítva.
Távolról a rendszert teszteljük, adatokat, táblázatokat gyűrünk, raktárstruktúrát dolgozunk ki, kérdésekre válaszolunk, hiszen még mi tudjuk a legtöbbet a tervezett rendszer működéséről.
Felkészítjük az embereket, a raktárakat, az adatokat, az adatok struktúráját, a tárolási rendszert arra, hogy elérjük az indításhoz szükséges minimális feltételeket. Az, hogy melyek a minimális igények, az persze soha nem egzakt kérdés. Vannak dolgok, amiben úgy érezzük, le vagyunk maradva, vannak, amelyeknél mi magunk is tudjuk, magasra emeljük a lécet, legfeljebb nekifutás előtt még visszább lehet venni a célokat.
Az állványok elkészültek, a tárhelyek azonosítóit legyártattuk és reméljük fel is vannak úgy ragasztva, mint ahogy azt megmutattuk, az emberek betanítva és motiválva, a működés váza az ERP rendszerben kitesztelve (az hogy csak ennyi emiatt némileg aggódunk).
Eljött az idő, lassan már neki kell futni a go-live-nak, és akkor nem lesz min gondolkodni. Csak arra kell koncentrálni majd, hogy legyőzzük a problémákat.
Utazás!

1 megjegyzés: